90% koerspotentieel doet wenkbrauwen fronsen

Beleggers zijn steeds op zoek naar het nieuwe Netflix, Disney, Apple of ander succesaandeel op de beurs. De aandelen van deze bedrijven stegen het afgelopen decennium met duizenden procenten. Netflix bevoorbeeld was de grootste stijger sinds de start van de bull market  nu negen jaar geleden. Het aandeel noteerde toen aan een koers van $ 5,5. Nu staat de aandelenprijs op meer dan $ 330. Het aandeel ging maar liefst zestig keer over de kop in deze relatief korte periode.Eigenlijk moet je als belegger tevreden zijn met koerswinsten van minstens 5%. Je belegde geld stijgt meer dan de inflatie en wordt meer waard. Koersdoelen van bijna 100% zijn echter eerder zeldzaam. Vaak zijn het speculatieve aandelen die van kleinere beurshuizen grote koersdoelen krijgen. De kans op een aanzienlijk verlies is vaak groter dan een stevige koerswinst van tientallen procenten.

Goldman Sachs staat als analist niet bekend als een zakenbank die hoge koersdoelen vooropstelt. Toch kleeft het een koersdoel van $ 60 op Revance Therapeutics.  Dat is een verwachte stijging van 90% in vergelijking met de slotkoers van afgelopen vrijdag. Het koersdoel is des te opmerkelijker omdat het aandeel reeds verdrievoudigde in 2017. Bovendien maakt het biotechbedrijf nog geen winst. Een ander bekend Amerikaans beurshuis, Piper Jaffray, gelooft ook in Revance Therapeutics, maar kleeft een koersdoel van $ 48 op het bedrijf wat een koerspotentieel van 50% impliceert.

De Amerikaanse zakenbanken geloven sterk in de biotechspeler omdat het samen met Mylan NV een goedkopere versie van het welbekende antirimpel–medicijn Botox wil commercialiseren aan een lagere prijs. De verkopen van Botox bedragen jaarlijks 3 miljard dollar. Allergan, de maker van Botox, is nog niet ongerust. Ze verwachten niet dat Revance een concurrerend medicijn op de markt kan brengen voor midden 2020. Goldman Sachs verwacht niet meteen winstgevendheid van Revance Therapeutics, maar ziet het bedrijf als een interessante overnamekandidaat.


Be the first to comment on "90% koerspotentieel doet wenkbrauwen fronsen"

Geef een reactie