Myomo: speculeren of investeren?

Myomo is een Amerikaans bedrijf dat neuromedische robotica maakt. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van bionische handen of armen na extreme verlamming van de bovenste ledematen door een beroerte, hersen-operatie, ALS, MS of andere ernstige  aandoening of ziekte. De bionische arm of hand (MyoPro) reageert op impulsen via EMG die de patiënt zelf uitzendt en nemen de functie van een arm of hand  over door de beweging uit te voeren die de patiënt in gedachten heeft op een snelle en moeiteloze manier.De technologie van het bedrijf is ontwikkeld op het befaamde MIT en de Harvard medical school.  Tien jaar geleden werd Myomo een zelfstandig bedrijf; vorig jaar werd het een publiek bedrijf dat noteert op de NYSE. Het draait een omzet van circa 2 miljoen dollar per jaar. Het bedrijf haalde via een IPO en een kapitaalverhoging de afgelopen jaren 70 miljoen dollar op om zijn producten verder te kunnen ontwikkelen en commercialiseren.

De introductie op de beurs in juni vorig jaar was niet meteen een groot succes. De aandelen noteren momenteel aan $4,20. Dat is veel lager dan de hoogste koers van $23,20. Het aandeel is een microcap aandeel dat maar gevolgd wordt door enkele analisten. Deze analisten kleven wel een koersdoel van respectievelijk $9 en $12 op het aandeel. Dat is een koerswinstpotentieel van tussen de 114 en 185%!

De analisten geloven om verschillende redenen in het bedrijf. Het bedrijf evolueert van een gecontroleerde opstart naar het uitbreiden van haar operaties. Hiervoor focust het bedrijf zich op de uitbreiding van de verkopen en van de marketing van haar producten door meer verkopers aan te trekken. De analisten zien een potentieel van 1 miljoen Amerikaanse patiënten die gebaat zijn met het MyoPro systeem van Myomo. Het aandeel is zoals veel opstartende biotechbedrijven zeer volatiel. Het bedrijf investeert veel in marketing om de verkopen te stimuleren. Deze fase kost veel geld waardoor het bedrijf nog een tijd zwaar verlieslatend zal blijven. Op termijn heeft het bedrijf kansen. De toekomst zal uitwijzen of dit ook rendeert voor aandeelhouders. De kans is bijzonder groot dat er nog een aantal kapitaalverhogingen zullen volgen. Wereldwijd wordt de markt waarin Myomo opereert geschat op een slordige 30 miljard dollar. Als Myomo van de markt de tijd krijgt om te blijven groeien kan het van deze reusachtige markt een graantje meepikken. Durf jij het aandeel oppikken in dit vroege stadium in de hoop megawinsten te behalen?


Be the first to comment on "Myomo: speculeren of investeren?"

Geef een reactie