Deutsche Post: kopen van de correctie?

Het aandeel Deutsche Post verdubbelde tussen januari 2016 en december 2017 in waarde. Sinds de start van dit jaar corrigeerde het aandeel met 10%. Een instapmoment?Deutsche Post levert dagelijks 59 miljoen brieven aan 40 miljoen klanten in Duitsland. Daarnaast opereert het met zijn pakjesdienst DHL in 220 landen. 31% van de omzet genereert het bedrijf in Duitsland, 30% in de rest van Europa en de overige 39% in de rest van de wereld.

Het Duitse bedrijf levert niet alleen brieven en pakjes, maar DHL biedt ook logistieke diensten aan bedrijven aan voor de organisatie van hun leveringen. Daarmee heeft het bedrijf een streep voor op zijn concurrenten. Bivendien staat het bedrijf in pole positie om te profiteren van de groeiende vraag van online verkoop. Dankzij zijn Europese verankering kan het bedrijf in het hele Europese continent leveren. Dat is een onmiskenbaar voordeel ten opzichte van zijn Europese concurrenten.

Deutsche Post noteert aan een koerswinstverhouding van 15 en biedt een dividend van bijna 3%. De gemiddelde analist verwacht dat zowel de winst per aandeel als het dividend de volgende vijf jaar jaarlijks met 10% zal stijgen. Is de koerscorrectie een koopkans? Waarschijnlijk wel.


Be the first to comment on "Deutsche Post: kopen van de correctie?"

Geef een reactie