Call of Duty ontwikkelaar een favoriet aandeel

De afgelopen negen jaar was het op zich heel gemakkelijk om winst te maken op de aandelenmarkten. Je belegde in een groep aandelen door een etf te kopen of in te stappen in een beleggingsfonds en je totale waarde steeg fors. De Amerikaanse zakenbank Jefferies zegt dat we op een punt zijn gekomen dat we niet moeten investeren in de brede markt, maar dat we de juiste groeiaandelen moeten uitkiezen. De winsten zullen ook beduidend laher liggen dan we de laztste jaren gewoon waren. Activision Blizzard is een van de favoriete aandelen van het bedrijf.Activision Blizzard is een maker van spelletjes voor consoles, PC’s, mobiele apparaten zowel online als offline. Het verkoopt via de gewone retailmarkt of via online kanalen waar je de spelen kan downloaden. Dankzij het immense succes van Call of Duty kende het Amerikaanse gamebedrijf opnieuw een sterk kwartaal. Het bedrijf deed het beter dan analisten verwachtten. Meer nog, sinds 2011 presteerde Activision Blizzard jaarlijks 19% beter dan de gemiddelde verwachting van de analist.  Voor boekjaar 2019 verwacht Jefferies dan ook dat het bedrijf opnieuw beter zal doen en verhoogt het zijn winst-verwachtingen tot iets meer dan 3 dollar per aandeel.

Jefferies gelooft dat het bedrijf door microtransacties – inkomsten uit gratis spelen – en door het pay-to-win model waar spelers door te betalen verder geraken in het spel zijn inkomsten verder kan opkrikken. Het geeft dan ook een koersdoel van 86 dollar mee voor het aandeel. Dat is ongeveer 12% hoger dan waar het aandeel nu noteert.


Be the first to comment on "Call of Duty ontwikkelaar een favoriet aandeel"

Geef een reactie