Baozun inc: Chinees groeiaandeel

Baozun is een Chinees bedrijf dat oplossingen biedt voor grote merken om in China e-commerce projecten op te richten. Starbucks en Nike zijn bijvoorbeeld een van de klanten. Het bedrijf is voor 16,5% in handen van de grote Chinese web-gigant Alibaba.

De ondersteuning van Alibaba is zeer belangrijk alleen al omdat het risico om zijn grootste aandeelhouder als concurrent te krijgen bijzonder klein is. Een andere grote aandeelhouder is het Japanse investeringsfonds Softbank dat 13% van de aandelen bezit. Dat de grootste investeerders in China geloven in het bedrijf betekent toch wel wat.

Het spreekt voor zich dat internet-gerelateerde zaken een groeiende business zijn in China. Slechts de helft van de bevolking is geconnecteerd. Daarnaast is de middenklasse in China sterk aan het groeien. Deze middenklasse heeft het geld om aankopen online te doen wat maakt dat er een zeer sterke groei is in offline, maar zeker in online retailverkopen. De online verkopen vormen een kwart van de totale verkopen vandaag de dag. Verwacht wordt dat deze online verkopen de volgende jaren gaan groeien tot 40% van de totale retailverkopen.

Baozun biedt diensten aan aan grote bedrijven om hun e-commerce activiteiten te ondersteunen: van het beheren van de voorraad tot het maken van volledige online portaals tot de logistieke afhandeling en nog veel meer. Het bedrijf focust zich meer en meer op diensten in plaats van distributie omdat de marges hoger zijn.

De omzet en de winsten van het Baozun groeien sterk. De markt waardeert het aandeel dan ook aan een hoge pe van 91. Het zal dan ook niet verbazen dat de koers van het aandeel bijna verviervoudigde op jaarbasis. Kopen? Wanneer de beurzen dalen zijn de aandelen met de hoogste pe-waarden de eersten die stevig corrigeren, maar zolang de groei aanhoudt zullen de winsten zeer sterk stijgen en daalt de koerswinstverhouding dramatisch.


Be the first to comment on "Baozun inc: Chinees groeiaandeel"

Geef een reactie