Bitcoin Misery Index

Tom Lee, een notoire Bitcoin bull, voorspelt nieuwe recordhoogtes voor Bitcoin tegen juli. Technische indicatoren die gangbaar zijn voor aandelen voorspellen lagere koersen ondanks de al zeer sterke daling van de laatste weken. De Bitcoinprijs noteert dicht bij een death cross – de 50 daagse moving average daalt onder de 200 daagse moving average – wat een zeer slecht technisch signaal is. De vraag is of technische indicatoren voor financiële instrumenten ook gelden voor crypto’s.Tom Lee heeft zo zijn eigen indicator ontworpen: de BMI of Bitcoin Misery Index op basis van de Bitcoin prijs van de laatste 90 dagen en de volatiliteit van de digitale munt. .

MW-GF206_BMI_03_NS_20180309113201.png

Je kan de BMI vergelijken met de RSI en de MACD die technische analisten gebruiken om te bepalen of aandelen te overkocht of oververkocht zijn. Een waarde van 27 of lager voor de BMI betekent dat Bitcoin koopwaardig is, een waarde van 67 of meer betekent dat Bitcoin overkocht werd. De BMI waarde staat onder de 18 momenteel. Het is nog maar vier keer gebeurt dat de BMI een waarde aangaf onder de 27. Het bleken telkens heel goede koopmomenten te zijn. Believer Tom Lee gelooft er alvast in. Niet alleen denkt hij dat de Bitcoin in juli terug om 20.000 dollar zal staan, voor 2020 voorspelt hij een waarde van maar liefst 91.000 dollar.


Be the first to comment on "Bitcoin Misery Index"

Geef een reactie