Umicore en elektrische auto’s

Aandelen van Umicore zijn de afgelopen twee jaar verdubbeld en noteren aan een historisch hoge waarde van 31 keer de verwachte winst van dit jaar. De reden voor deze stijging is dat beleggers bewust zijn geworden van de sterke toekomst die het bedrijf heeft dankzij de materialen die het produceert voor elektrische batterijen die nodig zijn in elektrische auto’s. Als je wil investeren in elektrische auto’s denk je vooral aan Tesla en de grote automerken, maar naast Infineon is ook Umicore een gouden tip.Analisten verwachten dat de winsten van Umicore de volgende jaren met 20% per jaar zullen stijgen. Dat biedt perspectieven en verklaart de relatief hoge waardering die de aandelen van het Belgische chemiebedrijf krijgen. De pe voor 2019 en 2020 ligt lager dan 10 met de verwachte toekomstige winsten. Umicore zal 40% van de renderende markt voor elektrische batterijen in handen hebben, een markt die nog maar in de kinderschoenen staat omdat tegen 2020 minder dan 10% van de auto’s elektrisch zal rijden. In vergelijking met 2016 betekent dit een vertienvoudiging.

Cobalt is superbelangrijk voor de productie van elektrische batterijen die gebruikt worden in auto’s en daar haalt Umicore zijn voordeel uit. Umicore heeft immers 10% van de wereldwijde cobaltproductie in handen en heeft zo een onmiskenbaar  voordeel op de naaste concurrenten die inzetten op elektrische batterijen.

Analisten verwachten dat 60% van Umicore’s winst in 2020 afkomstig zal zijn van elektrische batterijen. Voorlopig is dat nog 10%. Dat is niet vreemd als je weet dat de verwachte vraag naar elektrische batterijen tegen 2025 met 2000% zal groeien. Als je wil inspelen op de toenemende vraag naar elektrische auto’s dan is Umicore een verstandige belegging op termijn. Op korte termijn kan er winst genomen worden door beleggers die de laatste twee jaar zijn ingestapt, maar deze correcties bieden een koopgelegenheid. Umicore is immers een marktleider geworden voor elektrische batterijen met een aandeel van 40%. Het traditioneel chemiebedrijf is een technologisch groeibedrijf geworden die de volgende jaren zijn winsten exponentieel zal zien stijgen dankzij de wereldwijde trend naar milieu-vriendelijke auto’s.


Be the first to comment on "Umicore en elektrische auto’s"

Geef een reactie