Hernieuwbare energie: Pattern Energy Group
Pattern Energy Group is een in 2012 opgericht Amerikaans bedrijf dat hernieuwbare energieprojecten bezit in de Verenigde Staten, Canada en Chili. Het focust op lange termijncontracten voor haar klanten als onafhankelijk energieleverancier. Het bedrijf runt 20 windparken en verkoopt zo electriciteit en hernieuwbare energie certicicaten  aan lokale nutsbedrijven.

Pattern Energy Group kreeg een koopadvies van Goldman Sachs analist Brian Lee met een koersdoel van 22 dollar. Het aandeel noteert momenteel aan een koers van net boven de 18 dollar. Wat het aandeel des te aantrekkelijker maakt is dat het een dividend uitkeert van 42 dollarcent per kwartaal. Dat is een rendement van meer dan 9%! Aandelen kopen van bedrijven die inzetten  op hernieuwbare energie is – ondanks de politiek die Trump momenteel voert – inspelen op de toekomst. Pattern Energy Group zet volop in op deze trend. Niet alleen zit er een mooie stijging van het aandeel in, maar wie wil tussendoor niet genieten van zulk aantrekkelijk dividend?


Be the first to comment on "Hernieuwbare energie: Pattern Energy Group"

Geef een reactie