Winstpotentieel van bijna 500 procent

Biotechaandelen staan er om bekend dat hun koersverloop zeer volatiel is. Op basis van goede testresultaten kunnen de aandelen op korte tijd honderden procenten stijgen. Tegenvallende resultaten doen de aandelen dan weer kelderen. Vermits biotechbedrijven nog geen winst maken en ze hun cash snel zien opbranden door de hoge onderzoek-  en ontwikkelingskosten is de aandelenprijs afhankelijk van de toekomstige verwachte verkopen van een nieuw medicijn en het sentiment van de beleggers en analisten.Flex Pharma is een Amerikaans biotech- bedrijf dat behandelingen ontwikkelt in de strijd tegen krampen en spasmen die geassocieerd zijn met ernstige neuro-logische aandoeningen zoals ALS en MS. Één analist heeft een koersdoel van 40 dollar voor het aandeel. Dat is een potentiele winst van 465% in vergelijking met de slotkoers van 7,08 dollar gisteren.

Op het einde van deze maand en in begin 2019 worden resultaten gepubliceerd van fase 2 testen van hun medicijn tegen respectievelijk MS en ALS. Positief nieuws betekent een grote boost voor de aandelenprijs. De analist die een sterk koopadvies geeft, gelooft dat de resultaten goed zullen zijn en dat het bedrijf zich dankzij de medicijnen die ze in de pijplijn heeft kan ontwikkelen tot een winstgevend farmaceutisch bedrijf. Ook vier andere analisten gaven recent een koopadvies. Hun gemiddelde koersdoel is wel wat lager met 17,5 dollar. Dat is toch nog een stijgingspotentieel van 150 procent.

Bij het geven van koersdoelen voor biotechbedrijven hangt er steeds een ‘als-plaatje’ aan vast. Het is niet vanzelfsprekend om nieuwe medicijnen goedgekeurd te krijgen. Er zijn verschillende testfases waar nog veel kan bij misgaan. Als een bedrijf de kip met het houden ei heeft gevonden dan zijn de hoge koersdoelen heel realistisch, maar als …. Beleggen in biotech blijft dan toch nog steeds een beetje een gok.


Be the first to comment on "Winstpotentieel van bijna 500 procent"

Geef een reactie