Beurscrash binnen het jaar

Barry Bannistar is het hoofd institutionele aandelenstrategie van de Amerikaanse zakenbank Stifel. Eind januari 2018 voorspelde hij een aankomende correctie van 5 tot 10% die de beurzen kenden in februari. Hij verwacht nu voor de Amerikaanse beurzen een zeer beperkt stijgings-potentieel en verwacht binnen het jaar een zware correctie, zeg maar crash, van minstens 20 procent.Bannistar raadt zijn klanten aan om defensieve aandelen te kopen die minder onderhevig zijn aan grote schommelingen op de beurs. De zware correctie zal volgens de aandelen-strateeg zeer snel ontstaan door politieke risico’s die losstaan van de nog steeds sterke economische groei. Bannistar verwacht dat te snelle renteverhogingen van de Amerikaanse Federale reserve deflatie in de hand zal werken.

Defensieve aandelen van nutsbedrijven, consumentengoederen en bedrijven in de voedingssector worden aanbevolen. Zijn koersdoel voor de S&P 500 is slechts een beperkte stijging tot 2800 punten  voor dit jaar, maar Bannistar waarschuwt zijn klanten dat dat koersdoel snel neerwaarts kan worden bijgesteld mocht het marktsentiment plots keren, want dan kan het ineens heel snel gaan. Beleggers, wees gewaarschuwd!


Be the first to comment on "Beurscrash binnen het jaar"

Geef een reactie