JP Morgan blijft aandelen kopen

Ondanks de hoge volatiliteit op de beurs en de recente koersdalingen blijft de Amerikaanse zakenbank JP Morgan positief ten overstaan van (Ameri-kaanse) aandelen. ‘Koop aandelen’ was de duidelijke boodschap die JP Morgan afgelopen dinsdag meegaf aan zijn klanten.De zakenbank heeft een koersdoel van 3000 punten voor de S&P 500. Dat is 13% stijgingspotentieel ten opzichte van waar de S&P vandaag staat.  Volgens de bank overreageert de beurs momenteel elk mogelijk negatief te interpreteren nieuws. Bovendien is de economische toestand uitstekend en de daling van de afgelopen periode heeft er voor gezorgd dat aandelen relatief laaggewaardeerd zijn. Met een verwachte PE van 16 staat de S&P 500 zelfs lager dan het historische 30-jarige gemiddelde.

De correctie op de beurzen komt er op een moment dat de economie verder groeit, de winstmarges van bedrijven verder stijgen en dat bedrijven massaal aandelen inkopen. Bovendien is de belastingverlaging nog niet meegerekend in de verwachte winsten van de bedrijven voor 2018. Een correctie is natuurlijk en niet ongewoon wanneer de beurzen de laatste twee jaar onophoudelijk stegen, maar voor de analisten van JP Morgan is het een duidelijke koopkans. De daling van de Amerikaanse beurzen van de afgelopen weken hebben niets te maken met de gezondheid van de Amerikaanse economie en bieden dan ook een mooie opportuniteit voor beleggers aldus JP Morgans marktstrategen voor US Equities.


Be the first to comment on "JP Morgan blijft aandelen kopen"

Geef een reactie