Bitcoin opnieuw naar $20.000?

Analisten van Morgan Stanley publiceerden vorige week een rapport waarin ze meegaven dat de val van Bitcoin sinds zijn hoogtepunt einde december een soortgelijk patroon vertoont als de Nasdaq zeepbel van eind de jaren negentig, maar dan vijftien keer sneller. Zo’n correcties van 70% zijn niet nieuw in de geschiedenis van de beurs en meer nog, ze zijn historisch gezien vaak de start van nieuwe stijgingen. Kijk maar eens waar de Nasdaq nu staat!
the-70-percent-decline-is-nothing-out-of-the-ordinary-morgan-stanley-has-good-news-for-bitcoin-bullsBitcoin kan net zoals de Nasdaq in 2000 op een punt staan waar astromusche winsten gemaakt kunnen worden. Cryptostrateeg Thomas Lee van Fundstrat gelooft dat Bitcoin en andere cryptovaluta hun dieptepunt bereikt hebben. Hij verklaart niet meteen dat we morgen starten met een nieuwe stijgingsronde, maar het ergste lijkt wel achter onze rug te liggen volgens Lee.

Volgens de Bitcoinstrateeg duren consolidatieperioden voor Bitcoin tussen de 70 en 231 dagen. Dat betekent dat de periode nog tot maximum begin augustus kan duren. Elk moment kan de bear market voor crypto’s eindigen en vindt de cryptovaluta de weg terug omhoog.

In juni 2011 bijvoorbeeld piekte Bitcoin op 30 dollar. Vijf maanden later noteerde de meest gebruikte crypto-munt op zijn dieptepunt van 2,02 dollar. Het duurde vijftien maanden vooraleer BItcoin zijn top van juni 2011 terug haalde. Dat lijkt een lange periode, maar beleggers die op de bodem instapten, zagen hun Bitcoins wel met 1300% in waarde toenemen. Als we ons op het verleden mogen baseren dan zal Bitcoin in augustus volgend jaar opnieuw topkoersen bereiken. Maar dat wil ook zeggen dat Bitcoin pas eind mei zijn dieptepunt zal kennen. En dat dieptepunt zou dan wel eens rond de 1300 kunnen liggen in analogie met november 2011. Instappen nu? Misschien toch best nog even de kat uit de boom kijken.


Be the first to comment on "Bitcoin opnieuw naar $20.000?"

Geef een reactie