Tip van Merill Lynch

Maart en het eerste kwartaal waren niet al te beste periodes voor de aandelen-markten. Maar als de geschiedenis zich herhaalt dan mag er veel meer verwacht worden van april. Historisch gezien is april een goede maand voor aandelen en zeker dit jaar kan april een zeer sterke maand worden. Dankzij de belastinghervormingen verwachten analisten van Goldman Sachs een winstgroei van maar liefst 17,6% voor Amerikaanse bedrijven. Dat is het sterkste cijfer sinds 2007!Investeringsbank Merill Lynch maakte een lijstje van aandelen die nog beter zullen presteren dan de gzmiddelde analist nu al verwacht. Niet alleen de belastingshervormingen, maar ook de gunstige wisselkoersen geven de aandelen een boost. Daarnaast zijn deze aandelen ”underowned’ door de actieve beleggingsfondsen. Elke positieve winst- en omzetverrassing zullen een positief effect hebben op de beurskoers na de publicatie van de resultaten.

Een van de aanbevolen aandelen van Merill Lynch is de Amerikaanse half-geleideproducent Qualcomm. Het bedrijf ontwikkelt niet alleen halfgeleiders, het ontvangt ook royalties op patenten. Het bezit een koppositie in elementaire CDMA technologie die essentieel is voor mobiele netwerken en gsm’s.

Merill Lynch kleeft een koersdoel van 75 dollar op het aandeel. Dat is 20 dollar hoger dan de huidige koers. Bovendien biedt het technologiebedrijf een mooi dividend van meer dan 4%. Andere bekende internationale namen die Merill Lynch aanbeveelt zijn o.a Caterpillar met een koersdoel van 192 dollar en Nvidia met een koersdoel van 300 dollar. De koersdoelen zijn substantieel hoger dan de huidige beurskoersen en ook hoger dan de gemiddelde verwachting van alle analisten samen.


Be the first to comment on "Tip van Merill Lynch"

Geef een reactie