Alibaba: blijvende groeier

Alibaba is het grootste e-commerce bedrijf van China. Het is een aandeel dat je voor de lange termijn in je portefeuille wil houden omdat het belangen heeft in verschillende groeisectoren. Alhoewel het aandeel Alibaba het afgelopen jaar 70 procent groeide is het Chinese bedrijf relatief gezien niet hoog gewaardeerd.Het grote voordeel van het bezit van aandelen Alibaba in portefeuille is het feit dat Alibaba als bedrijf een zeer gedifferentieerd bedrijf is. Het is niet alleen een dominante e-commerce speler in China, maar het heeft ook belangen in andere groeisectoren zoals zelfrijdende auto’s, artificiële intelligentie, mobiele betalingen, sociale media of video streamingdiensten. Stuk voor stuk zijn dit sectoren die hot zijn en een grote groei in het vooruitzicht hebben.

Deze verwachte groei maakt dat Alibaba aan een hoge pe verhandeld wordt. Toch is zijn verwachte PE voor de winst van 2018 de laagste sinds het bedrijf in 2014 beursgenoteerd werd. Analisten verwachten dat de groei aanhoudt aan een hoog tempo. Technisch gezien beweegt het aandeel in een handwijde tussen een steun van 170 en een weerstand van 195 dollar. De kans is groot dat Alibaba de 170 dollar nog eens zal testen vooraleer het aandeel nieuwe hoogtes gaat opzoeken. Nu het resultatenseizoen voor de deur staat, is de kans groot dat betere resultaten zullen leiden tot nieuwe koersen van meer dan 220 dollar.

Alibaba heeft de afgelopen jaren zo veel belangen opgebouwd in groeisectoren dat het bedrijf nog lang kan doorgroeien aan het immense tempo waarop het nu al groeit. De dominante rol die Alibaba zich heeft toegekend zal zijn groei enkel maar versterken in de toekomst.


Be the first to comment on "Alibaba: blijvende groeier"

Geef een reactie