Conviction buy list Goldman Sachs

Je zou denken dat vooral technologie-aandelen in de lijst van de te kopen aandelen staan die Goldman Sachs publiceerde. Niets is minder waar. Goldman Sachs verkiest financiële en industriële waarden boven tech-aandelen, maar ook defensieve waarden en verzekeraars.Goldman Sachs ziet de S&P 500 stijgen tot 2850 punten tegen het einde van het jaar. Het zullen vooral de financiële waarden zijn die beter zullen presteren dan de brede markt o.w.v. de belasting-hervormingen, deregularisatie en vooral de stijgende rentevoeten. Technologieaandelen zullen niet zo sterk profiteren van de belasting-hervormingen zoals bedrijven uit andere sectoren en worden bovendien veel meer gereguleerd. Kijk maar wat er de laatste tijd gebeurd is met facebook en de tweets van president Trump aan het adres van Amazon.

Bank of America is het favoriete financiële aandeel op de conviction buy list van GS. Bank of America is een bank die door zijn grote hoeveelheid variabele leningen het sterkst zal profiteren van stijgende rentes. Goldman Sachs voorziet voor Bank of America niet alleen stijgende winsten, maar ook stijgende dividenden en een terugkoopprogramma van eigen aandelen. GS staat niet alleen in zijn overtuiging. De consensus van verschillende topanalisten is een ”’strong buy’ rating met een koersdoel van 37 dollar.


Be the first to comment on "Conviction buy list Goldman Sachs"

Geef een reactie