Spotify is een koopje

Dinsdag noteerde de muziekstreaming-dienst Spotify voor de eerste keer op de beurs. Het werd geen spetterend debuut. De aandelen daalden van 169 dollar tot een dieptepunt van 135 dollar op woensdag. Vandaag – een dag dat de Amerikaanse beurzen bloedrood kleuren na de tweets van Trump over een mogelijke hzndelsoorlog tussen de VS en China – is Spotify een van de weinige lichtpunten op de beurs.



Analisten van de Amerikaanse investe-ringsbank Stifel raden klanten aan de aandelen van Spotify te kopen. Ze geven een koersdoel van 180 dollar voor de komende twaalf maanden. Dat is een stijgingspotentieel van meer dan 20 procent in vergelijking met de slotkoers van vandaag.

Stifel verwacht dat Spotify de volgende jaren zal blijven groeien als marktleider door zijn sterke basis in emerging markets en door de shift naar mobiele en digitale platforms van muziek-liefhebbers. Bovendien bereikt het bedrijf een jong publiek. Tegen 2021 verwacht de Amerikaanse vermogens-beheerder 300 miljoen actieve gebruikers voor Spotify waarvan meer dan de helft betalende gebruikers.

De inkomsten van de muziekindustrie zullen tegen 2026 hetzelfde niveau halen dan tijdens hun topjaar 1999 vooral dankzij streamingdiensten zoals Spotify, ooit gezien door diezlfde  muziekindustrie als hun grote boeman. Die tijden lijken ondertussen al lang verleden tijd te zijn.


Be the first to comment on "Spotify is een koopje"

Geef een reactie