Pfizer, aandeel zonder zorgen

In onzekere beurstijden worden groei-aandelen geruild voor waarde-aandelen. Farmaceutische bedrijven bieden veel waarde en een mooi dividend krijgen beleggers er gratis bovenop. Dat de gezondheidszorg een saaie sector is om in te beleggen is een misvatting. Ook in deze sector is er groei te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Pfizer.Pfizer heeft de laatste jaren veel patenten zien vervallen. Generische fabrikanten springen op medicijnen zoals Lipitor, een van de topproducten van Pfizer uit het verleden. De laatste jaren wogen die patenten als een zwaard van Damocles op het aandeel. Ondertussen kunnen beleggers vooruit kijken. Sinds 2011 heeft Pfizer 22 goedkeuringen voor medicijnen gekregen van de FDA, de Amerikaanse Food and Drug Administration. Daarnaast heeft het bedrijf 96 medicijnen in ontwikkeling waarvan een derde in de laatste fase voor goedkeuring. Pfizer verwacht dat 15 van deze medicijnen binnen de vijf jaar blockbusters zullen zijn ofwel medicijnen met een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard dollar.

De toekomst om te groeien ziet er veel-belovend uit voor Pfizer door de cash flow die de medicijnen van vandaag en van morgen zullen genereren. Bovendien heeft Pfizer 160 miljard dollar teruggebracht naar de VS dankzij het gunstige belastingsregime. Het bedrijf heeft genoeg geld om te investeren in eigen groei. Het bedrijf verwacht de winst per aandeel in 2018 met 11 procent te kunnen doen groeien. De aandelen noteren aan een lage pe van slechts 10 en bieden een dividend-rendement van 3,9 procent. Jaarlijks groeit dat dividend tussen de 6 en de 8 procent. Pfizer is met andere woorden een ideaal aandeel om in te spelen op een verouderende populatie die meer medicijnen nodig hebben. Als belegger zie je op termijn de waarde van je aandelen inclusief dividend mooi stijgen zonder dat je je al te grote zorgen hoeft te maken over een beurscorrectie of volatiliteit op de aandelenmarkten.


Be the first to comment on "Pfizer, aandeel zonder zorgen"

Geef een reactie