Koopje in de biotechsector?

Het is niet vanzelfsprekend om op  biotechaandelen een koersdoel te kleven. De waarde van biotech-bedrijven is afhankelijk van de goede afloop van de nieuwe medicijnen die het bedrijf in de pijplijn heeft zitten. Positieve resultaten zorgen voor grote koerssprongen terwijl een negatieve uitkomst voor een dramatische daling van het aandeel zorgt. Beleggen in biotech houdt dan ook een groter risico in dan beleggen in andere type aandelen.Investeringsbank Stoffel gelooft heel sterk in Mallinckrodt PLC, een bedrijf dat bestaat sinds 1867 en zijn hoofdkantoor in Groot Brittannië heeft. Het bedrijf noteert op de Amerikaanse beurs onder het symbool MNK. Het heeft een bewogen jaar achter de rug waarbij het aandeel momenteel noteert aan minder dan 15 dollar, dichtbij de laagste koers van de afgelopen 52 weken. Het bedrijf rapporteerde in februari een kwartaalomzet van iets minder dan 800 miljoen dollar. Het verwacht voor 2018 een winst per aandeel te behalen van 6 tot 6,5 dollar en ziet zelf de omzet met 3 tot 6 procent stijgen. Mallinckrodt heeft een hoge schuldenlast door de overname van Sucampo Pharmaceuticals voor 2,1 miljard dollar verleden jaar. Dat weegt op de koers van het aandeel.

Mallinckrodt maakt medicijnen waar ze zelf een patent op hebben. Deze divisie levert het merendeel van de omzet. Daarnaast maakt het ook generische medicijnen. Stoffel kleeft een prijs van 50 dollar op de aandelen. Dat is een winstpotentieel van maar liefst meer dan 230 procent ten opzichte van waar de koers momenteel staat. De analisten van Stoffel verwachten heel veel van de medicijnen die in de laatste fase voor goedkeuring zitten dit jaar. Is dit aandeel voor jou het risico waard?


Be the first to comment on "Koopje in de biotechsector?"

Geef een reactie