Dividend herinvesteren

Nu dat de beurzen volatieler zijn geworden raden steeds meer investeringsbanken aan om over te stappen van groei- naar waarde-aandelen. Waardeaandelen zijn aandelen die fundamenteel laag gewaardeerd staan ten opzichte van de winsten die ze maken, de omzet die ze halen en de dividenden die ze uitkeren. Deze aandelen hebben dan ook een hoog dividendrendement, een lage prijs ten opzichte van de boekwaarde en een lage pe ofwel aandelenprijs ten opzichte van de winsten die ze maken. De Dogs of thé Dow strategie is een gemakkelijke manier om te investeren in waardeaandelen. Deze strategie is vanzelfsprekend ook toepasbaar op andere indexen zoals de Eurostoxx bijvoorbeeld.Aangezien waardeaandelen een hoog dividend rendement bieden – vaak vier procent en meer – worden deze aandelen ook beschouwd als inkomens-aandelen. Het is heel interessant om jaarlijks (voor Europese aandelen) of per kwartaal (voor Amerikaanse aandelen) een beloning te krijgen voor je geïnvesteerde kapitaal. Meer nog: op termijn levert het meer op door de ontvangen dividenden opnieuw te investeren op de beurs.

Laten we even de Dow Jones als voorbeeld nemen. Belegde je de afgelopen vijf jaar in de Dow Jones index dan had je een return van 69,63 procent ofwel geannualiseerd 11,35 procent. Herinvesteerde je ook de ontvangen dividenden dan was je return een heel pak hoger namelijk 90,29 procent ofwel 13,98 procent per jaar. Het verschil is opmerkelijk en op lange termijn nog meer uitgesproken. Zo won de Dow Jones de afgelopen dertig jaar meer dan 1100 procent. Als je je dividenden herinvesteerde dan boekte je een winst van meer dan 2500 procent. Hoe langer we terug gaan in de tijd, hoe groter het verschil wordt. Je kan hier zelf een calculatie maken. Dividendbeleggen is groeien op termijn.


1 Comment on "Dividend herinvesteren"

  1. Koop nooit iets anders dan waardeaandelen

Geef een reactie