Bitcoin naar $250.000. Serieus?

Bitcoin heeft altijd zijn believers en non-believers gehad. De non-believers geloven er alvast helemaal niet in. Ze stellen luidop de vraag waarom Bitcoin enige waarde zou kunnen hebben. De believers aan de andere kant zijn rotsvast overtuigd van hun zaak. Zo ook Tim Draper. Hij gelooft in een prijs van 250.000 dollar in 2022.Tim wie? Tim Draper is een Amerikaanse investeerder die via zijn bedrijf DFJ investeert in durfkapitaal. Zo had hij een belang van 10 procent verworven in Skype voordat het in 2005 verkocht werd aan eBay voor meer dan 4 miljard dollar. Zijn bedrijf heeft belangen in onder andere Tesla, Twitter en SpaceX en in 2014 kocht Draper Fisher Juvetson via een veiling van de Amerikaanse overheid voor 50.000 dollar Bitcoins die de overheid in beslag had genomen.

Tim Draper is naar eigen zeggen aangetrokken door het concept van cryptomunten dat ze niet gereguleerd worden door een overheid. Hij gelooft dat er een moment komt dat Bitcoin fungeert als een echte munt. Zijn bedrijf heeft verschillende belangen in cryptobedrijveb waaronder de exchange Coinbase. Draper heeft er dan ook alle belang bij de prijs de hoogte in te praten. Of het realistisch is, is maar de vraag. Een prijs van 250.000 dollar per Bitcoin zou betekenen dat Bitcoin een waarde zal hebben van bijna de helft van alle munten en bankbiljetten wereldwijd. Of dat mogelijk is laat ik aan u.


Be the first to comment on "Bitcoin naar $250.000. Serieus?"

Geef een reactie