Chinese internetspeler

Sogou is een dochteronderneming van het Chinese beursgenoteerde Sohu. Het werd verleden jaar als zelfstandig bedrijf naar de beurs gebracht aan een introductieprijs van 13 dollar. Sogou is de tweede grootste zoekmachine in China na Baidu. De beursintroductie kende geen al te goede start. Het aandeel noteert momenteel aan minder dan 9 dollar.Ondanks de daling van de koers de afgelopen vijf maanden blijft het bedrijf een groeiaandeel. In het laatste kwartaal van 2017 groeide de omzet met 62 procent tot 277 miljoen dollar en de winst per aandeel steeg met 80 procent tot 10 dollarcent per aandeel. De verwachte omzet die Sogou meegaf voor het eerste kwartaal komt echter lager uit dan de gemiddelde analist verwachtte. Dit leidde tot verkoopdruk op het aandeel. Sogou zelf verwacht een stijging van 40 procent van de omzet in zijn eerste kwartaal. Niet slecht toch?

Sogou werd afgesplitst van Sohu om het meest slechte moment. Baidu, het Chinese Google, zag zijn aandelen dalen en de druk op Chinese aandelen was groot door de uitspraken van Trump over een mogelijke handelsoorlog met China. Sogou groeit echter sneller dan Baidu wat het een interessantere belegging maakt. Sogou noteert aan 41 keer de winst van de afgelopen twaalf maanden. Dat lijkt hoog, maar als Sogou kan waarmaken in 2018 wat veel analisten geloven, namelijk een winst per aandeel van 0,60 dollar, dan spreken we over een verwachte PE van minder dan 15 voor een groeibedrijf.

Een aandeel dat daalt, wordt vaak gemeden, maar deze trend kan snel keren wanneer de resultaten van het eerste kwartaal gepubliceerd worden. In een markt zoals China waar de internetpenetratie nog veel ruimte heeft om te groeien is een zoekmachine zoals Sogou op termijn ongetwijfeld een winnaar.


Be the first to comment on "Chinese internetspeler"

Geef een reactie