Biotechfonds dat 9% dividend geeft

Het gemiddelde biotechaandeel staat 10 procent lager dan de topkoersen van 2018. Biotechaandelen zijn zeer lucratieve aandelen die afhankelijk van de positieve ontwikkelingen van hun onderzoeken en veel waarde kunnen creëren voor aandeelhouders.Een van de bekendste namen Gilead Sciences bijvoorbeeld – bij ons bekend als hoofdaandeelhouder van Galapagos – steeg sinds 2001 met meer dan 4000 procent dankzij nieuwe HIV medicijnen die het in de jaren negentig ontwikkeld had. Het is echter niet evident om het juiste biotechaandeel te vinden. Waren de onderzoeken van Gilead Sciences in de jaren 90 niet zo rooskleurig geweest voor hun eerste medicijn dan hadden we van het bedrijf hoogstwaarschijnlijk nooit iets vernomen. De meeste kleine biotechbedrijven zijn afhankelijk van een of twee producten die ze uiteindelijk op de markt willen brengen. Falen ze dan is het bedrijf niets meer waard. Wist je dat negen van de tien biotechbedrijven die klinische studies starten om later een medicijn op de markt te brengen er nooit in slagen om tot dat medicijn te komen?

Investeren in biotech doe je dan ook beter via een fonds. Je zou het niet verwachten, maar er bestaan biotech-fondsen die zeer mooie dividenden uitkeren van meer dan 8 procent. Is dat niet de moeite waard om je geld te parkeren? Dat is profiteren van de uiteindelijke rit omhoog in biotech – mensen worden immers ouder, hebben meer medicatie nodig en onderzoeken leiden tot nieuwe ontdekkingen – maar het is ook uitbetaald worden om geduld te hebben. Tekla healthcare investors is zo een fonds dat dankzij uitstekend onderzoek weet te investeren in de juiste bedrijven. Het biedt een dividend van maar liefst 9 procent en is opgericht in 1998. Het noteert op de Amerikaanse beurs.


Be the first to comment on "Biotechfonds dat 9% dividend geeft"

Geef een reactie