Het bedrijf achter Alpro is het overwegen waard

Als belegger kan je meegaan in een trend of je kan tegenstrijdig beleggen. Zulke beleggers worden ook wel eens ‘contrarian investors’ genoemd. Deze beleggers zijn op zoek naar aandelen die fel afgestraft werden door de markt en waar voorlopig niemand zijn geld op wil verwedden. Eens deze aandelen opnieuw ontdekt worden door het brede publiek hebben ze vaak al een grote inhaalbeweging achter de rug. Dean Foods is zo een turnaround-aandeel.2017 was geen al te goed jaar voor de zuivelfabrikant – bij ons bekend na de overname van Alpro in 2009. Ondanks een stijging van de omzet daalde de winst vorig jaar sterk. Beleggers straften het aandeel dan ook genadeloos af. Op een jaar tijd verloor het aandeel 60 procent van zijn waarde. Ondertussen lijkt het ergste achter de rug. Het bedrijf reorganiseert zijn distributieketen en boort ook nieuwe inkomsten aan met nieuwe producten. De CEO verwacht in 2019 volledig te kunnen profiteren van de herstructureringen. Ondertussen noteert het aandeel aan een goedkope 13 keer de winst van de afgelopen twaalf maanden. Daarnaast biedt Dean Foods een dividend van meer dan 4 procent. Een geduldige, tegenstrijdige belegger kan wel eens goed gaan boeren bij een investering in dit topbedrijf.


Be the first to comment on "Het bedrijf achter Alpro is het overwegen waard"

Geef een reactie