Turnaround voor 3D Systems?

Niet alleen met innovatieve snelgroeiende bedrijven kunnen beleggers veel winst maken mits geduld en de keuze voor het juiste aandeel, maar ook bedrijven die een moeilijke periode achter de rug hebben en op het punt staan van een turnaround bieden heel mooie opportuniteiten voor beleggers. 3D Systems is zo een potentiële turnaroundaandeel.De 3D print industrie werd enkele jaren geleden heel fel gehypet. Analisten verwachtten dat 3D printers een algemeen goed zouden worden en stuurden de aandelen van 3D printers de hoogte in. Zo steeg de koers van 3D Systems van 3 dollar in oktober 2009 naar een topkoers van meer dan 97 dollar in 2014. Ondertussen noteert het aandeel iets hoger dan 11 dollar. De hoge verwachtingen van de analisten werden nooit ingelost en veel bedrijven gingen op de fles.

Ondertussen lijkt de industrie zich te herpakken. De kosten voor het produceren van de printers worden steeds lager en verwacht wordt dat de markt voor 3D printers de volgende vijf jaar gemiddeld met 26 procent per jaar zal groeien tot 32 miljard dollar. Van deze trend kan 3D Systems wel eens gaan profiteren. In het laatste kwartaal van 2017 zag het bedrijf zijn omzet al met 7 procent groeien. Ook dit jaar en in  2019 verwachten analisten een verdere stijging van de verkopen. Is de turnaround definitief ingezet?


Be the first to comment on "Turnaround voor 3D Systems?"

Geef een reactie