Dividend, dividend, dividend, …

De afgelopen jaren werden beleggers in de eerste plaats aangetrokken door groeiaandelen. Aandelen die een mooi dividend aanbieden werden de rug toegekeerd. De laatste maanden lijkt deze trend te keren. Beleggers vragen zich af of groeiaandelen niet te ver vooruit zijn gelopen op de fundamenten en een volatiele markt maakt ze nerveus.

Sommige dividendaandelen hebben het de laatste tijd niet gemakkelijk gehad. Dat biedt grote opportuniteiten. Het dividendrendement van sommige aandelen is sterk gestegen door de gedaalde koers van het aandeel en de lage koers biedt daarnaast ook veel groeikansen voor de komende jaren. Omega Healthcare Investors is zo een aandeel dat een hoog dividend aanbiedt doirdat het zijn koers zeer sterk zag dalen.Omega Healthcare Investors bezit, financiert en least verzorgingstehuizen. Mensen worden steeds ouder en families worden kleiner waardoor de nood alsmaar groter wordt om de ouderen in een verzorgingstehuis onder te brengen. Omega Healthcare Investors heeft de laatste jaren zijn kwartaal-dividend altijd luchtjes verhoogd. Voor 2018 heeft het dat niet gedaan. En daar is een reden voor: een van de huurders is failliet gegaan waardoor het bedrijf een deel van zijn inkomsten verliest en er minder cashfliw wordt gegenereerd. Het bedrijf verwacht circa 3 dollar cashflow te genereren in 2018. Dat is meer dan de te betalen dividenden van 2,64 dollar. Het aandeel noteert aan een dividend-rendement van 10,2 procent. De faillietehuurder is momenteel aan het herstructureren wat op termijn een positief effect zal hebben op de cashflow van Omega Healthcare Investors. De demografische trends spelen op middellange termijn bovendien ookin hun voirdeel.


Be the first to comment on "Dividend, dividend, dividend, …"

Geef een reactie