JC Penney op de goede weg

In 2017 heeft Amazon goed ingehakt op de retailers in de Verenigde Staten. Veel winkelketens zijn failliet gegaan door de digitalisering omdat steeds meer klanten online hun kledij, schoenen en aanverwante artikelen kopen. Andere grote ketens zoals JC Penney werken hard om de zaken op orde te krijgen en dat lijkt ze ook te gaan lukken.Beleggers blijven zeer nerveus en lijken te geloven dat de traditionele ‘brick en morter’ retailers het hoofd niet boven water zullen kunnen blijven houden. JC Penney is sinds de aanstelling van een nieuwe CEO in 2014 heel sterk aan het reorganiseren om het tij te doen keren. Ondertussen is het aandeel wel erg volatiel. De aandelenkoers bereikte in november een dieptepunt van 2,35 dollar. Bemoedigende resultaten deden het aandeel stijgen tot 4,35 dollar begin maart. Ondertussen corrigeerde de koers opnieuw tot net boven de 3 dollar, een daling van 30 procent.

Voor beleggers die geloven dat JC Penney gaat overleven in het financiële bloedbad onder Amerikaanse retailers is dit een unieke koopkans. De kans dat JC Penney overleeft wordt met de dag groter. De winkelketen maakte in 2017 weliswaar een verlies van 38 dollarcent per aandeel, maat het laatste kwartaal toont dat JC Penney dankzij herstruc-tureringen er wel degelijk beter voorstaat dan sommige beleggers willen geloven . Het bedrijf maakte een winst van 81 dollarcent per aandeel. Het verminderde de schuld met 600 miljoen dollar en genereerde in 2017 nog altijd een positieve cashflow van 200 miljoen dollar. Bovendien speelt JC Penney in op de problemen bij de concurrentie. Zo heeft het nu ook een afdeling van speelgoed na het faillisement van Toy R Us, de grootste speelgoedketen van de VS. De komende kwartalen zullen meer duidelijkheid brengen over de structurele oplossingen voor het bedrijf, maar het lijkt erop dat JC Penney de turnaround heeft ingezet.


Be the first to comment on "JC Penney op de goede weg"

Geef een reactie