Bitcoin is geen investering

Althans dat is de mening van Warren Buffet tijdens een interview aan de vooravond van de jaarlijkse aandeel-houdersvergadering van Berkshire Hathaway. Het is niet de eerste keer dat het orakel van Omaha zich negztief uitspreekt over Bitcoin. Zo noemde hij investeren in Bitcoin ooit ‘gebakken lucht’ en ”een grap’ en dat uiteindelijk cryptomunten ‘slecht zullen eindigen’.Beleggen in Bitcoin is volgens Buffet een pure gok. Het kan geen investeren genoemd worden omdat niemand echt weet wat Bitcoins juist zijn. Ze produceren niets en zijn afhankelijk van een andere persoon die bereid is te willen kopen. Je hoopt dat de volgende persoon meer wil betalen voor de BItcoin die jij hebt gekocht. Dat is niet investeren, maar speculeren. Daar is volgend Buffet niets mis mee. Je moet je er alleen van bewust zijn dat je aan het gokken bent. Je kan veel winst maken, maar je riskeert ook veel.

Warren Buffet is al jaren septische over crypto’s. Hij geeft toe er niets van af te weten en wil liever investeren in bedrijven die voor hem een bepaalde waarde vertegenwoordigen. De vraag is of hij geen spijt heeft dat hij enkele jaren terug zelf geen gokje gewaagd heeft?


Be the first to comment on "Bitcoin is geen investering"

Geef een reactie