Wat is het betere aandeel? Amazon of Alibaba?

Alibaba wordt ook wel het Chinese Amazon genoemd. Aanstaande vrijdag komt het bedrijf met kwartaalcijfers uit. De Amerikaanse onderzoeks-website Citron Research is al 18 maanden zeer positief en maakt een vergelijkende studie tussen de Chinese retailer en zijn Amerikaanse tegenhanger Amazon.Citron Research vindt Alibaba niet alleen een groeiverhaal, maar de grote shortpositie in het aandeel biedt kansen voor beleggers. Positieve resultaten leidt immers tot extra koopdruk van de sjotters. In vergelijking met zijn Amerikaanse tegenhanger Amazon is Alibaba 40 procent lager gewaardeerd. De redenen hiervoor zijn het 80 procent marktaandeel in de Chinese retail in vergelijking met een geclaimde 40 tot 50 procent voor Amazon in de VS. Daarnaast wordt Alibaba in tegenstelling tot Amazon beter ondersteund door de lokale overheid en groeit het de inkomsten  20 procent snelker dan die van Amazon met hogere marges. Alibaba is volgens Citron Research dan ook duidelijk de betere keuze.

De Chinese e-commerce groeit ook razendsnel. Bovendien heeft Alibaba belangen in veel kleine en grote bedrijven zoals een belang van 33 procent in Ant Financials, de wereld-leider in mobiele betalingen. Citron Research heeft berekend dat 150 miljard dollar aan bedrijfsbelangen niet verrekend zijn in de beurswaarde van Alibaba.

De laatste negen maanden bewoog het aandeel Alibaba zijwaarts ondanks een omzetstijging van 50 procent over dezelfde periode. De pe staat op het niveau van 2017 ondanks een opmerkelijke verbetering van de fundamenten van het bedrijf. Citron Research verwacht vrijdag dan ook een koerssprong boven de 200 dollar voor het aandeel owv lagere verwachtingen van beleggers. Het heeft een koersdoel van 250 dollar. Moesten de marges toch nog iets lager uitvallen dan verwacht dan biedt elke terugval van de koers een koopopportuniteit aldus de onderzoekswebsite.


Be the first to comment on "Wat is het betere aandeel? Amazon of Alibaba?"

Geef een reactie