Sterke stijging van de beurzen verwacht

Analisteb van de Amerikaanse zakenbank Guggenheim verwachten een stijging van de Amerikaanse beurzen van 15 tot 20 procent de volgende 12 tot 18 maanden. Dat zal van deze stierenmarkt de langste maken in de Amerikaanse geschiedenis na de hausse van 1990 tot de milleniumcrash in maart 2000. Uiteindelijk zal ook deze rally eindigen in een zware crash door een aankomende recessie. Dat die er komt, staat vast, maar het moment valt niet juist te timen.Guggenheim verwacht een laatste sterke stijging van de aandelen voordat ze heel sterk gaan dalen ergens tussen juni en december van volgend jaar. De zakenbank verwacht een recessie in de VS ten laatste in 2020. Aandelen zullen crashen en de daling zal heel brutaal zijn zoals steeds na lange periodes van stijgende beurskoersen. Ten vroegste vanaf half 2019 zullen aandelen beginnen kelderen tot meer dan 40 procent volgens de analisten van Guggenheim.

Elke recessie wordt veroorzaakt door de Fed die de rentes verhoogt. Elke recessie!  En aangezien de Fed gestart is met het verhogen van de rentes … Guggenheim staat niet alleen met zijn visie. Ook de strategen van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse verwachten een verdere stijging van de S&P 500 tot 3000 punten of circa 15 procent. Verkopen is dus zeker nog geen optie, maar vanaf volgend jaar wordt het toch wel heel erg oppassen.


Be the first to comment on "Sterke stijging van de beurzen verwacht"

Geef een reactie