Insider buying

Wanneer CEO’s, CFO’s of andere hoog-geplaatste bedrijfsleiders aandelen kopen van hun eigen bedrijf dan straalt dit vertrouwen uit in de toekomst. Ze vinden dat de aandelen laag gewaardeerd staan en in de toekomst een mooie meerwaarde zullen bieden. Waarom zou je anders aandelen koprn in de open markt? Mensen die een top-functie bekleden krijgen immers vaak aandelenopties en hoeven dan ook geen aandelen te kopen in de open markt, behalve als ze sterk geloven dat de aandelen sterk ondergewaardeerd zijn.Devoorzitter en een directeur van CVS Healthcare kochten recent voor 2,1 miljoen dollar aandelen van hun bedrijf op de beurs aan een koers van 62 dollar. De aandelen van CVS healthcare, een keten die medicijnen verkoopt, daalden sterk door de interesse van Amazon om via zijn platform medicijnen te gaan verkopen. De plannen van Amazon zijn inmidddels in de koelkast gestopt. CVS healthcare en verzekeraar Aetna hebben een tijd terug beslist om samen te gaan. De eerstvolgende jaren zal dit een negatief effect hebben op de winst. De dividenden zullen bevroren worden op het huidige niveau totdat de schulden gerelateerd aan de overname teruggebracht zijn. Ook dit weeft op de koers momenteel.

De voorzitter en directeur van CVS vinden dat de markt negatief overdrijft. En de fundamenten lijken de bedrijfs-leiders gelijk te geven. Tussen 2010 en 2017 noteerde het aandeel aan gemiddeld 15 keer de winst per aandeel. Vandaag noteert het aandeel aan een pe van minder dan 10. Dat is het laagste niveau sinds 2009. Een conservatieve pe waarde van 12 zou betekenen dat de koers terug naar 82 dollar gaat. De afgelopen vijf jaar noteerde het aandeel op het einde van het jaar nooit lager dan 83 dollar. Geen wonder dat de insiders koper van het aandeel zijn. Onafhankelijk ratingbureau Morningstar geeft CVS zelfs een sterk koopadvies met een koersdoel van 99 dollar. Dat is een stijgingspotentieel van meer dan 50 procent.


Be the first to comment on "Insider buying"

Geef een reactie