Is UBS koopwaardig?

De aandelen van de Zwitserse bank UBS zitten al een tijdje in een dip. De bank noteert op de Amerikaanse beurs momenteel net onder de 16 dollar terwijl de koers begin februari nog 20,89 dollar bedroeg. Dat is een aanzienlijke daling voor een bank die zijn winsten opnieuw ziet stijgen.UBS maakte het eerste kwartaal iets minder winst dan analisten hadden verwacht ($ 0,40 i.p.v. $ 0,42) en gaf aan minder te zullen presteren in het tweede kwartaal. Zoals zo vaak over-reageert de belegger en werden de aandelen de afgelopen maanden afgestraft.  Het bedrijf zit midden in een turnaround en doet het echter allesbehalve slecht. In 2016 boekte het nog een verlies van $ 0,73 per aandeel tegenover een winst van $ 0,93 vorig jaar. Dit jaar verwachten analisten een winst per aandeel van $ 1,14.  Dat maakt dat het aandeel noteert aan een verwachte pe van 14. Bovendien biedt UBS een aantrekkelijk dividend-rendement van meer dan 4 procent. Dat zou de koers mee moeten kunnen ondersteunen.

UBS heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in haar technologie om mee te zijn met de vernieuwingen in de banksector.  Daarnaast heeft de bank toestemming gevraagd aan de Chinese autoriteiten om een meerderheids-belang te kunnen verwerven in haar Chinese joint venture. UBS wil immers volop mee op de kar springen van de boomende Chinese groei. De herstructureringen van de afgelopen jaren moeten de Zwitserse bank in staat stellen om ook optimaal te kunnen profiteren van de groeiende Europese economie. De koerscorrectie lijkt dan ook een mooi instapmoment te zijn om aan relatief goedkope koersen een sterk Europees bankaandeel in portefeuille te kunnen nemen.


Be the first to comment on "Is UBS koopwaardig?"

Geef een reactie