Overdreven koersval biedt kansen

Door omstandigheden presteren sommige bedrijven over een korte periode minder zonder dat de fundamenten zijn aangetast. Beleggers reageren vaak paniekerig en dumpen de aandelen met een sneeuwbaleffect tot gevolg. Aandachtige beleggers die verder kijken dan hun neus lang is, kunnen profiteren van deze overdreven koersreacties. Het lijkt erop dat de koersdaling van 25 procent in de afgelopen vier maanden van The Scotts Miracle Gro Company voor de fundamentele belegger. Het koers van het aandeel staat terug op het niveau van augustus 2016.

The Scott Miracle Gro Company is de afgelopen jaren sterk gestegen sinds het bedrijf zich wilde diversifiëren en een stap zette in de marijuana-industrie. Maar het bedrijf is meer dan dat alleen. 90 procent van de omzet genereert het in zijn traditionele tuinproducten voor consumenten. Roundup bijvoorbeeld is een van de sterproducten van het bedrijf.Beleggers focussen echter vooral op het groeigedeelte van de marijuana. En groeien doet dat bedrijfsonderdeel exponentieel van een omzet van minder dan 50 miljoen dollar in 2015 tot bijna 300 miljoen dollar vorig jaar. De winst in diezelfde periode groeide van quasi 0 dollar naar meer dan 35 miljoen dollar. De winst in het hoofdsegment van het bedrijf dikte in dezelfde periode echter ook aan met meer dan 85 miljoen dollar. Dat lijken beleggers momenteel te vergeten.

In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen omzet en operationele winst lager uit dan vorige jaar door slechte weersomstandigheden waardoor er later getuinuerd werd en door de vertraging van verwachte wetten voor recreationeel en medicinaal gebruik van marijuana in verschillende Amerikaanse staten. Dit zijn echter tijdelijke problemen die geen invloed hebben op het langetermijn potentieel van het bedrijf. Daarnaast gaat het bedrijf kunnen profiteren van de overname van Sunlight Supply, een verdeler in de marijuana industrie. Deze overname zal in 2019 een positief effect hebben op de bedrijfswinst van meer dan 60 dollarcent per aandeel. The Scott Miracle Gro biedt met andere woirden veel potentieel op termijn en niet alleen in zijn marijuana onderdeel.


Be the first to comment on "Overdreven koersval biedt kansen"

Geef een reactie