Stap uit aandelen

Hogere rentes betekenen een risico voor de aandelenmarkten. Bedrijven hebben meer kosten omdat ze meer moeten betalen voor het geld dat ze lenen. Hogere kosten betekent minder winst. En dat is waar beleggers voor vrezen. De obligatiemarkt signaleert een aankomende correctie in aandelen. Neil Dwane, strateeg van Allianz, raadt beleggers dan ook aan om aandelen te verkopen.Hij verklaart op het Amerikaanse zakenkanaal CNBC dat hij de afgelopen jaren nooit zo dicht bij de nooduitgang heeft gestaan als nu. Niet alleen gaan de rentes omhoog, maar de korte- en de langetermijnrentes komen dichter bij mekaar te liggen. Dit wil zeggen dat beleggers vinden dat geld lenen op korte termijn bijna even risicovol is dan lenen op langere termijn. Soortgelijke situaties zijn in het verleden weinig positief geweest voor aandelen.

Beleggers die volledig in aandelen zijn belegd moeten volgens de strateeg dan ook zeer ongerust beginnen worden. Hij verwacht dan ook een stormachtige periode op de aandelenmarkten. Allianz raadt investeerders dan ook aan om uit te stappen en pas terug in te stappen na een correctie. Wanneer die correctie plaatsvindt en hoe groot de correctie gaat zijn werd niet verteld.


Be the first to comment on "Stap uit aandelen"

Geef een reactie