General Mills: genoeg afgestraft

Langc tijd werden aandelen die hun dividend jaarlijks verhogen aan de hoge kant gewaardeerd door de markt. Dat was ook het geval voor General Mills, gekend van onder meer de ontbijtgranen Cheerios. Het bedrijf verhoogde de afgelopen vijftien jaar jaarlijks zijn dividend. De laatste tijd staat het aandeel echter onder druk. Sinds begin januari verloor het aandeel bijna een derde van zijn waarde.Het lijkt erop dat General Mills genoeg werd afgestraft. Het aandeel noteert aan 11 keer de winst van de afgelopen 12 maanden en biedt een dividend van 4,6 procent. Verwacht wordt dat het bedrijf zijn dividend volgende maand, wanneer het zijn resultaten publiceert, opnieuw zal verhogen. De Amerikaanse voedingsgigant, opgericht in 1886, ziet de omzet dit jaar weliswaar aan een lager tempo groeien, toch is het aandeel opnieuw aantrekkelijk voor beleggers. Het biedt niet alleen een hoog dividend, maar een appreciatie van de aandelenkoers kan ook verwacht worden eens de markt het aandeel opnieuw waardeert aan de historische pe die hoger ligt dan die van het gemiddelde voedingsbedrijf. General Mills is bovendien een defensief aandeel. Nu meer analisten aanbevelen om stilaan over te stappen in defensieve aandelen zou het voedingsbedrijf wel eens de weg omhoog terug kunnen vinden. De afstraffing lijkt dan ook overdreven en kan een opportuniteit betekenen.


Be the first to comment on "General Mills: genoeg afgestraft"

Geef een reactie