Is Cirrus Logic genoeg afgestraft?

De markt reageert steeds overdreven. Soms is dat overdreven positief, soms is dat overdreven negatief. Dat laatste lijkt het geval met Cirrus Logic. Het aandeel noteert aan zijn laagste koers sinds juli 2016 tegen een koerswinst verhouding van 15 na een bijna halvering van de koers sinds juni vorig jaar.Cirrus Logic behaalt 79 procent van zijn omzet als leverancier van Apple. Het bedrijf maakt onder andere audio chips en heeft ook een uitgebreide patent-portefeuille. De markt gelooft al enige tijd dat Apple zijn sterke verkoopcijfers voor Iphones niet kan vol-houden en dat weegt logischerwijs op de koers van Cirrus Logic. De aandelen van Apple zijn echter wel terug gestegen en die van Cirrus Logic nog niet. De iPhone X verkopen zijn beter dan verwacht wat een neerwaartse druk op het aandeel een halt moet toeroepen.

Het bedrijf verwacht zelf pas in 2020 opnieuw echt te kunnen groeien, maar anderzijds heeft het een hele sterke balans wat voor financiële stabiliteit zorgt. Als je in de toekomst van Apple gelooft dan geloof je ook in de toekomst van een van zijn grootste leveranciers. Het aandeel lijkt dan ook genoeg afgestraft en zou wel eens aan de vooravond kunnen staan van een mooie turnaround.


Be the first to comment on "Is Cirrus Logic genoeg afgestraft?"

Geef een reactie