Tijd om Snap te kopen?

Snap Inc, het bedrijf achter de social media dienst Snapchat, kende een bewogen jaar op de beurs. De IPO van begin 2017 was weinig succesvol en het duurde dan ook niet lang voor het aandeel de weg naar beneden inzette met hier er daar stevige koerssprongen. Zo steeg de koers begin februari op zeer korte tijd van 14 naar 21 dollar. Ondertussen noteert het aandeel onder de 12 dollar .Analisten van het Amerikaanse Citron Research geloven dat SNAP teveel werd afgestraft en zien een mooie toekomst in het bedrijf en in de koers van het aandeel.Citron Research gelooft dat het meest geshorte social media aandeel + bijna 110 miljoen aandelen of 21 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen worden door beleggers geshort – een opportuniteit is voor de tegendraadse of contrarian belegger. Citron Research ziet een aantal positieve zaken die de koers de hoogte in kunnen jagen op redelijk korte termijn.Zo noteert SNAP aan het laagste niveau ten opzichte van zijn concurrenten op basis van de bedrijfswaarde/verkopen ratio terwijl het bedrijf de snelst groeiende omzet kent. De beurswaarde van SNAP is de helft van die van Twitter terwijl het meer gebruikers telt. Facebook noteert aan een waarde van 345 dollar per dau (dailiy active users) terwijl SNAP aan 61 dollar per dau noteert. Daarnaast bereikt Snapchat een zeer belangrijke doelgroep voor adverteerders namelijk de 13- tot 19-jarigen. SNAP automatiseert zijn advertentieprogramma’s waardoor het op termijn verder zal groeien. De advertentieprijzen namen wel met 70 procent af, maar het aantal weergegeven advertenties groeide hierdoor met 575 procent in 2017.

De verwachtingen voot SNAP zijn niet hoog na teleurstellende cijfers tijdens vier van de vijf laatste kwartalen, maar zonder privacy schandalen zoals facebook en twitter en met de steun van het grote Chinese Tencent als belangrijke aandeelhouder ziet Citron Research de aandelenkoers minstens met 30 procent stijgen. Het minste positieve nieuws kan het vuur aan de lont steken zoals begin februari. De vraag is of SNAP – dat volgend jaar winstgevend zou moeten zijn – nog lang een zelfstandig bedrijf zal blijven. Er waren reeds in 2016 meldingen dat Google 30 miljard dollar zou over hebben voor de social media dienst. Momenteel noteert het aandeel aan een marktwaarde van 14 miljard dollar. Vergeet facebook en Twitter. Het is met Snapchat dat misschien wel het meeste te verdienen valt.


Be the first to comment on "Tijd om Snap te kopen?"

Geef een reactie