Gulfport Energy

Ondanks politieke onzekerheden en een onzekere uitkomst van een mogelijke handelsoorlog zijn er opportuniteiten in de (Amerikaanse) markt. Analisten van Credit Suisse zien zelfs voor het derde kwartaal van 2020 geen recessie gebeuren in de Verenigde Staten en raden hun klanten aan volop voor aandelen te blijven gaan.



Gulfport Energy is zo een aandeel dat na een grote afstraffing de afgelopen jaren het tij lijkt te kunnen keren. Het is ėėn van de grootste gasleveranciers van de VS en het aandeel is voor de analisten van Williams Capital hun favoriete aandeel in de gassector. Onder meer de sterke balans en stijgende gasprijzen maken dat ze een koersdoel van 16 dollar kleven op het aandeel. Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van de koers van vandaag.

Het aandeel is zeker niet duur te noemen. Het wordt gewaardeerd aan een pe van minder dan 6! Er wordt verwacht dat het bedrijf in de tweede helft van dit jaar een sterke cash flow blijft genereren bij een stijgende productie. Bovendien besliste het bedrijf om na een aandeleninkoop van 100 miljoen dollar in het eerste kwartaal het programma uit te breiden met nog eens 100 miljoen dollar .Dat toont aan dat het bedrijf vertrouwen heeft in de eigen toekomst.


Be the first to comment on "Gulfport Energy"

Geef een reactie