Koopje: AU Optronics

AU Optronics is een Taiwanese leverancier van LCD display panelen die gebruikt worden in o.a. 4K en 8K televisies, smartphones en laptops en het produceert ook zonnepanelen. Het aandeel noteert op de Amerikaanse New York Stock Exchange. De aandelen hebben een moeilijke periode achter de rug, maar lijken na een periode van jaren zijdelings bewegen opnieuw op het punt te staan om de weg omhoog te vinden. Met een pe van 4,5 en een dividendrendement van meer dan 4 procent is het aandeel uiterst laag gewaardeerd. Het lijkt of de markt het aandeel noteert alsof het elke dag failliet kan gaan. Vroeg of laat wordt dit aandeel herontdekt en het lijkt dat dat eerder dichtbij is dan veraf.In het eerste kwartaal behaalde het bedrijf een winst van 45 cent per aandeel bij een lagere omzet. Analisten verwachtten een winst van 25 cent per aandeel. Sindsdizn is de aandelenprijs aan het stijgen. De laatste vijf jaar hebben beleggers niet veel plezier kunnen beleven aan het aandeel, maar het tij lijkt te keren.

AU Optronics is in perfecte gezondheid. Het bedrijf heeft meer cash dan schulden op de balans en heeft een uitstekende free cash flow en winst-marge. Het is enkel wachten tot de groeimarkten voor het bedrijf een duidelijk signaal geven. Dat signaal lijkt er te zullen komen met de nieuwe generatie smartphones en 4k televisies, maar ook met de zonnepanelen waar de markt steeds sneller de kosten kan reduceren om concurrentieel te zijn let fossiele brandstoffen.

Investeren in AU Optronics lijkt heel weinig risico in te houden. Het aandeel staat niet alleen laag gewaardeerd, maar het zal vroeg of laat de waarde van het bedrijf volgen. De geduldige belegger zal zonder twijfel mooie winsten boeken. Het lijkt erop dat dat weleens snel zal kunnen gebeuren nu.


Be the first to comment on "Koopje: AU Optronics"

Geef een reactie