OLED te fel afgestraft

Text "OLED" on the black background. 3d illustration.

Oled is het tickersymbool op de Amerikaanse beurs voor Universal Display Corporation. De koers van het aandeel verdrievoudigde in 2017 in waarde, maar in 2018 deed het aandeel het  veel minder goed. Van een hoogste koers van 209 dollar per aandeel daalde de koers met meer dan 60 procent tot minder dan 80 dollar. Ondertussen noteert OLED weer een beetje hoger rond 85 dollar. Deze afstraffing staat haaks op de koersdoelen van analisten die een stijgingspotentieel van meer dan 80 procent zien voor het aandeel. Dat analisten het niet altijd bij het rechte eind hebben is een feit, maar wanneer veel verschillende analisten een positief beeld hebben dan hebben ze het vaker – zeker op langere termijn – bij het rechte eind.Universal Display Corporation maakt oled displays voor onder andere de iPhone X. In 2017 steeg de omzet met 69 procent tot 335 miljoen dollar. Het aandeel daalde dit jaar dramuatisch nadat het bedrijf zijn omzetdoel voor dit jaar bijstelde naar circa 295 miljoen dollar. Beleggers dumpten daarop het aandeel na de fantastische rit in 2017. De neerwaartse bijstelling van de omzet heeft echter redenen die van tijdelijke aard lijken te zijn. Zo investeert het bedrijf in extra capaciteit wat in het eerste halfjaar het bedrijf parten speelt om er in de tweede helft van 2018 en in 2019 vruchten van te kunnen plukken. Daarnaast is het bedrijf overgeschakeld op een andere manier van rapporteren waardoor omzet die in 2017 wel geboekt mocht worden nu niet meer kan geboekt worden. De omzet voor 2018 is dan ook niet te vergelijken met de omzetcijfers van vorig jaar. Het bedrijf wordt er echter wel op afgerekend. Eens de groei terug aantrekt in 2019 zal de prijs van het aandeel ongetwijfeld volgen doordat beleggers die op zoek naar groei-aandelen terug op de kar zullen springen.Zullen de analisten het bij het rechte eind hebben en mogen we van OLED een krachtig koersherstel verwachten?


Be the first to comment on "OLED te fel afgestraft"

Geef een reactie