Wat met Deutsche Bank?

Vorige week steeg het aandeel van Deutsche Bank nadat een Duits magazine een artikel publiceerde waar het in aanhaalde dat zowel het Ameri-kaanse JP Morgan als de Chinese staats-bank ICBC een belang zouden gaan nemen in de geplaagde Duitse bank. Alhoewel JP Morgan snel ontkende, lijkt er het een en ander te bewegen. Waar rook is, is vuur! Niet?

Deutsche Bank heeft een ellendige beursperiode achter de rug. Het bedrijf is sinds 2014 verlieslatend. De afgelopen twaalf maanden verloor het aandeel 40 procent van zijn beurswaarde. Als enige grote bank slaagde ze niet in de stress-test van de Amerikaanse FED. De bank lijdt onder een zwakke Europese economie en lage intrestvoeten die inhakten op de winstmarges. Het is niet voor niets dat de bank zwaar herstructureert en 7000 banen schrapt in de investeringstak en 25 procent van zijn effectenhandelaars ontslaat om het risicoprofiel te verlagen.

Deutsche Bank wil de focus leggen op de Europese markt en inzetten op de onderdelen waar het bedrijf een leidinggevende positie bezit. Deze herstructureringen moeten Deutsche Bank in staat stellen om op termijn terug aan te knopen met groei- en winstcijfers. Marges zullen verbeteren wanneer verlieslatende activiteiten worden afgestoten. Deutsche Bank kan eindelijk licht zien aan het einde van de tunnel, maat de af te leggen weg zal nog lang zijn. Waar het aandeel voorlopig naar toe zal gaan is nog koffiedik kijken. Als belegger kan je best nog even de kat uit de boom kijken. Maar eens het bedrijf het tij weet te keren is het een kwestie van de trein niet te missen. Beleggers die nu instappen staat een hobbelige rit te wachten.


Be the first to comment on "Wat met Deutsche Bank?"

Geef een reactie