Prudential, bank met weinig risico

Bankaandelen presteerden op het einde van vorig jaar en bij de start van dit jaar sterk. Aangekondigde renteverhogingen zorgden voor een appetijt voor banken die hun marges (zullen) zien verbeteren dankzij de hogere rentes. De laatste maanden is de liefde echter bekoeld en corrigeerden de bankwaarden. De Engelse bank Prudential – die een groot deel van zijn omzet in de VS behaalt – werd echter te fel afgestraft.Prudential is een bank en verzekeraar die zijn producten slijt aan zowel particulieren als institutionele beleggers. Het aandeel noteert zowel op de Amerikaanse als de Britse beurs. Bij de start van het jaar noteerde het aandeel aan een topkoers van 125 dollar in de VS en bijna 20 pond in GB. Ondertussen daalde het aandeel respectievelijk tot iets meer dan 95 dollar en 17,3 Britse pond.

Deze daling is overdreven als je naar de fundamenten van het bedrijf kijkt. Het aandeel noteert aan 2,9 keer de free cash flow en aan slechts 0,77 keer de boekwaarde. De beurswaarde bedraagt iets meer dan 40 miljard dollar terwijl het 60 miljard dollar aan omzet genereert. Het bedrijf beloont bovendien zijn aandeelhouders genereus. Het keert niet alleen een aantrekkelijk dividend uit van 3,8 procent dat jaarlijks wordt verhoogd – 125 procent de afgelopen vijf jaar – maar het zet elk jaar ook sterk in op het inkopen van eigen aandelen. In december kondigde Prudential aan om voor 1,5 miljard dollar eigen aandelen in te kopen. Ze doen dat niet op vaste momenten, maar op dagen dat de koers onder druk staat. Zo ondersreunt het inkoopprogramma de aandelenkoers. Op zoek naar bankaandeel voor je portefeuille? Prudential is een meer dan aantrekkelijke kandidaat.


Be the first to comment on "Prudential, bank met weinig risico"

Geef een reactie