Changyou aantrekkelijk gewaardeerd

Changyou is een Chinees bedrijf dat online games ontwikkeld voor personal computers, websites en mobiele apparaten. Het verdient geld door het aanbieden van deze spelletjes op eigen websites, door de verkoop van licenties op de spelen en door het verkopen van advertenties op onder andere zijn populaire Chinese website 17173.com. Daarnaast bezit het ook een advertentie bedrijf dat ads aanbiedt in de snelgroeiende Chinese bioscopen.

Het aandeel Changyou staat genoteerd op de Amerikaanse Nasdaq onder de ticker cyou. Het bedrijf is – ondanks een aantal moeilijkere kwartalen – steeds winstgevend geweest. Met een koerswinstverhouding van slechts 12 is het aandeel ook bijzonder laag gewaardeerd voor een bedrijf in de gamesector. Bovendien lijkt het erop dat de voorzitter van Changyou – die tevens voorzitter is van het veel grotere Sohu.com – niet gelukkig is met de koers van het aandeel. Na een eerder mislukt uitkoopbod van 42,5 dollar blijft de voorzitter bij het voornemen om de bestaande aandelen op te kopen.

In tegenstelling met de stijgende koersen van zijn sectorgenoten daalde de koers van Changyou met ongeveer 60 procent het afgelopen jaar. Een deel is te verklaren door de uitkering van een speciaal dividend van 9,4 dollar in april dit jaar. Deze afstraffing lijkt overdreven. Niet alleen blijft het bedrijf sterk winstgevend, het heeft ook een zeer sterke balans. Vroeg of laat wordt het van de beurs gehaald door de niet aflatende voorzitter. Dat zal ongetwijfeld gebeuren aan een koers hoger dan de huidige. Met de lage pe is het risico kleiner dan voorheen al weet je met Chinese aandelen natuurlijk nooit.

Be the first to comment on "Changyou aantrekkelijk gewaardeerd"

Geef een reactie