Investeren in zelfrijdende auto’s

Enkele jaren geleden was het nog pure fictie, maar vandaag de dag kan je jezelf geen gerespecteerd automerk noemen als je niet investeert in de auto van de toekomst ofwel de zelfrijdende auto. Autobedrijven investeren miljarden in onderzoek en ontwikkeling om de boot niet te missen. Ook de consumenten beginnen meer en meer te beseffen dat zelfrijdende auto’s niet meer weg te denken zullen zijn uit ons straatbeeld. Halfautomatische auto’s worden gemakkelijker verkocht en het scepticisme tegenover zelfrijdende auto’s wordt met de dag kleiner. Recent Amerikaans onderzoek toont immers aan dat 94 procent van de huidige ongelukken te wijten zijn aan menselijke fouten. Verwacht wordt dat de markt voor halfautomatische auto’s 36 miljard dollar bedraagt tegen 2025 en voor volledig zelfrijdende auto’s 6 miljard dollar. Het zijn niet alleen de Tesla’s en andere Amerikaanse bedrijven die hun graantje hier van zullen meepikken.

Naast een Europese speler zoals STMicroelectronics dat energiezuinige halfgeleiders ontwikkelt is het ook uitkijken naar een bedrijf zoals Toyota. Dit Japanse automerk wil en zal een belangrijke rol spelen in de vernieuwing in de autoindustrie. Afgelopen maart maakte Toyota bekend dat het 2,8 miljard dollar zal investeren in een Japans bedrijf uit Tokyo dat software maakt voor zelfrijdende auto’s  Toyota verwacht in 2020 zijn eigen automatische wagens te testen. Het zullen auto’s zijn die via artificiële intelligentie kunnen corresponderen met de bestuurder. Het zou verbazen mocht Toyota niet in zijn opzet slagen als één van de grote toonaangevende automerken. Als belegger biedt dit aandeel veel potentieel. Niet alleen heeft het aandeel het momentum mee, maar daarnaast noteert Toyota opmerkelijk lager dan zijn sectorgenoten met een koerswinstverhouding van minder dan 9. Het dividend van 2,6 procent krijg je er gratis bovenop.


Be the first to comment on "Investeren in zelfrijdende auto’s"

Geef een reactie