Glu Mobile Inc

Glu Mobile Inc ontwikkelt en verkoopt mobiele spelletjes. Vanavond na beurs komt het bedrijf met resultaten voor het tweede kwartaal. Na een sterke stijging van de aandelenkoers van 60 procent sinds de publicatie van de resultaten van het eerste kwartaal nemen beleggers momenteel flink wat gas terug. Het aandeel zakte van een topkoers van 6,75 dollar enkele weken terug naar 5,2 dollar als slotkoers op maandag.De resultaten van Glu Mobile zitten duidelijk in de lift. Analisten verwachten voor dit kwartaal een stijging van de omzet met meer dan 25 procent. Ze voorzien een winst van 5 dollarcent per aandeel in vergelijking met een verlies van 17 dollarcent een jaar geleden.

Sinds de beursgang in 2017 heeft het bedrijf niet zo een vruchtbare periode gekend op de beurs. In 2007 noteerde het aandeel aan 11,5 dollar en daalde de koers tot 2 dollar in 2016. Het bedrijf kocht verschillende game-ontwikkelaars op, maar dat bleek geen groot succes te zijn geweest. Ook de gamehit Kim Kardashian: Hollywood en verschillende celebrity opvolgers boden geen soelaas om Wille van de hoge royalty kosten. Ondertussen lijkt Glu Mobile het tij (definitief?) te kunnen keren. Nieuwe games blijken een groot succes te zijn of te gaan worden.  Analisten verwachten dat het bedrijf voor het eerst winst zal maken op jaarbasis bij een omzetgroei van 15 procent dit jaar. Het bedrijf noteert laag aan een verwachte pe voor 2018 van slechts 18. Nu het bedrijf winst maakt en slechts een marktwaarde heeft van 726 miljoen dollar aan de slotkoers van maandag lijkt het een ideale overnameprooi te worden voor grotere spelers in de game-industrie. In de eerste plaats wordt er gedacht aan het Chinese Tencent dat reeds een belang in Glu Mobile heeft van 20 procent. Durf jij je kans wagen voor de publicatie van de kwartaalcijfers?


Be the first to comment on "Glu Mobile Inc"

Geef een reactie