PetIQ, een aandeel voor kat en hond

Maar liefst 68 procent van de Amerikanen ofwel 85 miljoen gezinnen bezitten een huisdier. Alleen dat al is een reden om een aandeel in de huisdierensector zoals PetIQ Inc onder de loep te nemen. PetIQ maakt, verpakt en verkoopt naast verzorgings- en gezondheidsproducten voor honden en katten ook medicatie en behandelingen die door dierenartsen worden voorgeschreven of toegepast zowel in de VS als in Europa. Het bedrijf, opgericht in 2010, groeit sterk. Het zette zijn eerste stappen op de beurs in juli vorig jaar. Dat was meteen een schot in de roos. Het aandeel werd op de Nasdaq geintroduceerd aan 16 dollar en steeg onmiddellijk op de eerste handelsdag met 32 procent. Vandaag de dag, iets meer dan een jaar later, noteert het aandeel na een volatiel parcours rond de 27 dollar.

Analisten geloven sterk in dit groeiend bedrijf. Ze verwachten dat het bedrijf binnen de vijf jaar de kaap van 1 miljard dollar aan omzet zal ronden mede door de overname van VIP Petcare in januari, een dierenartsenkliniekservice. Dat is groeien aan een hoog tempo als je weet dat PetIQ vorig jaar nog maar 267 miljoen dollar omzet behaalde. Het bedrijf verwacht dit jaar tussen de 20 en 30 dierenkliniekdiensten uit de grond te stampen waarvan 20 in een Walmart winkelcentrum. Het bedrijf maakt sinds dit jaar winst. Naast de groeiende omzet zal ook de winstgroei verder aantrekken. De koers zal op termijn deze groei ongetwijfeld gaan volgen.

Be the first to comment on "PetIQ, een aandeel voor kat en hond"

Geef een reactie