Bellway, investeren in de Britse bouwsector

Bellway is een Brits bouwbedrijf dat nieuwe huizen bouwt en verkoopt en ook actief is in het renoveren en verkopen van bestaande woningen. Tijden van stijgende intrestvoeten zijn traditioneel niet de beste jaren voor de bouwsector. Beleggers stuurden het aandeel sinds de start van het jaar dan ook 16 procent lager. De daling lijkt echter niet gegrond. Het bouwbedrijf blijft het enorm goed doen en ook de verwachtingen voor volgend jaar zijn sterk.De vraag naar nieuwe woningen blijft het aanbod overtreffen. Dat is een positieve zaak voor de bouwondernemingen die hun winsten verder zien stijgen. Weliswaar stijgen ze niet aan het tempo van de afgelopen jaren, maar er is duidelijk winstgroei. Analisten zien de winst van Bellway de afgelopen twaalf maanden met 13 procent groeien en verwachten een verdere winststijging van 5 procent voor de volgende twaalf maanden. Dat betekent dat het bedrijf aan de huidige koers noteert aan een forward pe van minder dan 7. Dat is aan de wel heel lage kant en moet een bodem kunnen zetten onder koers van het aandeel. Het bedrijf zelf blijft een stabiele huizenmarkt zien en maakte in juni een stijging van het orderboek bekend van bijna 8 procent. Bovendien biedt het aandeel een dividend van circa 5 procent. Ook dat rendement moet een duidelijke steun kunnen betekenen voor het aandeel. De daling sinds begin van 2018 lijkt dan ook overdreven. Het aandeel zou wel eens een mooie remonte kunnen maken.


Be the first to comment on "Bellway, investeren in de Britse bouwsector"

Geef een reactie