Is het sprookje voor ASML voorbij?

Aandelen uit de chipsector staan onder druk na een negatief advies van zakenbank Morgan Stanley. Bedrijven zoals ASML, Applied Materials, Micron, Intel en Lam Research om er maar enkelen te noemen zagen hun koersen de afgelopen jaren exponentieel stijgen. De kans dat de aandelen verder zullen blijven doorstijgen wordt met de dag kleiner. Morgan Stanley ziet tekenen dat de cyclische chipsector overhit geraakt.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank raden klanten niet meer aan volop te investeren in de chipsector. Ze waarschuwen klanten nu ze tekenen zien dat de voorraden groeien tot hun hoogste pijl in 10 jaar.  Morgan Stanley voorspelt dat chipaandelen het de volgende 12 tot 18 maanden slechter gaan doen dan het gemiddelde aandeel op de beurs. De aandelen staan er het slechtste voor in drie jaar. De minste hapering in vraag en aanbod zal  zonder pardon afgestraft worden volgens de zakenbank. Het risico op een daling in ASML en andere chipbedrijven is momenteel veel groter dan de mogelijke winstkans. Short ASML dan maar?


Be the first to comment on "Is het sprookje voor ASML voorbij?"

Geef een reactie