Opportuniteiten in Chinese aandelen

Chinese aandelen werden de afgelopen maanden sterk afgestraft door de aanhoudende verklaringen van de Amerikaanse president Trump tegenover zijn Chinese handelspartner. Een handelsoorlog leidt tijdelijk tot onrust op de beurs, maar het zal de groei van de Chinese economie niet kunnen stoppen. Aandelen die de afgelopen jaren heel sterk gestegen zijn, zijn de laatste maanden flink gecorrigeerd en bieden een mooie koopopportuniteit voor de geduldige belegger.De wereldwijde groei op lange termijn wordt ondersteund door de Chinese economie. Er wordt de komende vijf tot tien jaar veel groei verwacht in de Chinese techsector die zich richt op de consumentenmarkt. De Chinese economie evolueert dan ook meer naar een op consumenten gerichte markt. Tegen 2020 wil de Chinese overheid een 5G netwerk uitgebouwd hebben over gans het land zodat elke Chinees mobiel wordt. De groei die dit meebrengt voor de Chinese techbedrijven is dan ook enorm. Het lijkt er dan ook niet op dat de explosieve groei van de afgelopen jaren een halt zal worden toegeroepen. De resultaten van de Chinese bedrijven en hun verwachtingen bevestigen dat.

chinese-tech-companies-cheatsheet.pngDe lijst van toonaangevende Chinese tecjnologie- en internetbedrijven is enorm en groeit met de dag. Maar het zijn de grote spelers die hun greep hebben en zullen houden op de techbedrijven. Tencent, een gameontwikkelaar en eigenaar van het online social platform WeChat, en de grootste e-tailer Alibaba zijn niet meer weg te denken uit een aandelenportefeuille die zich focust op groei en technologie. Maar ook de kleinere spelers zoals Sogou, een zoekmachine die zich ook richt op artificiële intelligentie in spraaktechnologie en in de medische sector, Secoo dat zich richt op de e-verkoop van luxeproducten en Baozun dat oplossingenbiedt om grote internationale bedrijven te helpen met het betreden van de Chinese markt.

De Amerikaanse president kan dan wel proberen de Chinezen een oplawaai te geven, maar de groei is onvermijdelijk . De grote Chinese populatie waarvan nog 30 procent het internet moet ontdekken en de omschakeling van een communistische marktpolitiek naar een – weliswaar op zijn Chinees – meer open markt biedt enorme kansen voor de Chinese bedrijven. China al de kaas niet van zijn brood laten eten en focust zich om.evidente redenen om de eigen bedrijven. Op zoek naar groei? Dan moet je de volgende jaren in China zijn. Bij


Be the first to comment on "Opportuniteiten in Chinese aandelen"

Geef een reactie