Solaredge technologies koopwaardig

Analisten van de Amerikaanse investe-ringsbank Oppenheimer raden hun klanten aan aandelen van Solaredge Technologies inc. te kopen. Ze geven een koersdoel mee van 59 dollar per aandeel, een mooi stijgingspotentieel ten opzichte van de koers vandaag. Solaredge technologies maakt onderdelen voor zonnepanelen. Het aandeel noteert relatief laag aan een pe van 18,5.De aandelen noteren 25 procent hoger sinds de start van het jaar. Toch stonden ze voor kort nog hoger. De koers daalde immers 18 procent na het bekendmaken van de resultaten van het tweede kwartaal. Die waren zeer sterk, maar misten de hoge verwachtingen. De verkopen stegen met 67 procent en de winst per aandeel met 44 procent. Het bedrijf genereert veel cash en bij de publicatie van de resultaten over het afgelopen kwartaal voorspelt Solaredge meer omzet te zullen boeken dan de verwachtingen van de analisten.

Met een koerswinst verhouding van 18,5 is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. De gemiddelde analist verwacht de volgende vijf jaar immers een winstgroei van gemiddeld 22 procent per jaar. De paniekreactie van de beleggers is een mooie koopkans voor de belegger die een bredere horizon heeft dan enkel de kortetermijnvisie van de beleggers die na de publicatie van de resultaten in sneltempo hun aandelen verkochten.


Be the first to comment on "Solaredge technologies koopwaardig"

Geef een reactie