Beleggen in Latijns-Amerika: Cemex

De Latijn-Amerikaanse economieën zijn niet meteen het meest stabiel, maar het zijn vandaag de dag niet meer de economieën die louter gefocust zijn op grondstoffen. Agressieve beleggers vinden in de snelgroeiende Latijns-Amerikaanse mooie koopkansen. Er zijn verschillende bedrijven te vinden die van deze explosieve groei kunnen profiteren. Een van die bedrijven is het Mexicaanse Cemex.Cemex is een grote producent van cement, een industrie die het hard te verduren kreeg tijdens de financiële huizencrisis van 2008. Het aandeel zakte van 30 dollar voor de crisis naar minder dan 2 dollar in 2011. Investeerders keerden de rug toe naar het aandeel door de grote schuldenberg en de beperkte winstgevendheid. Het aandeel maakt pas sinds 2015 opnieuw winst Sinds het dieptepunt in 2011 herstelde het aandeel tot 12 dollar in 2017. Sindsdien verloor het meer dan 40 procent van zijn waarde door druk van de Amerikaanse president Trump op de Nafta handelsakkoorden met Mexico en Canada .Er lijkt licht te komen aan het einde van de tunnel. De schulden werden verder afgebouwd en de winstgevendheid is teruggekeerd. Beleggen in Cemex is een risicovollere investering, maar het bedrijf lijkt sterker uit de crisis te zijn gekomen. Van groei in Latijns-Amerika zal Cemex mee profiteren.


Be the first to comment on "Beleggen in Latijns-Amerika: Cemex"

Geef een reactie